Fascinerend portret van een Amsterdamse koopmansvrouw

Share Article

Lysbeth is de tweede historische roman van Marlies Medema.

De debuutroman van Marlies Medema – Papieren paradijs – heb ik met veel plezier en aandacht gelezen. Ik was dan ook erg benieuwd naar haar nieuwe boek! Lysbeth is een prachtige roman over een strijdbare vrouw in een roerige politieke tijd. Het verhaal neemt je al vanaf het begin mee op reis in het leven van Lysbeth en haar gezin. Door het lezen van dit verhaal beleef je van dichtbij het dagelijkse leven van de mensen, welgesteld en arm, in het Amsterdam van die tijd. Ik houd van historische romans, van verhalen die echt gebeurd zijn en deze roman heeft weer een stukje van de geschiedenissluier opgelicht voor mij. Ik heb geleerd en gehoord van de Spaanse bezetting, het vredesbestand en de Bestandstwisten (de conflicten tussen de contraremonstranten en remonstranten), maar was alweer een hoop vergeten. Door dit verhaal wordt een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis uitgelicht en verhelderd. Lees deze roman!


Review geschreven door: Karin medewerker van Christelijke boekwinkel Rinnah

Over het boek

In Lysbeth van Marlies Medema raakt Lysbeth, een rijke Amsterdamse koopmansvrouw, tegen haar wil verzeild in een politiek conflict. Het verscheurt haar en dreigt haar familie uiteen te drijven. Haar man, Rem, is een belangrijke remonstrantenleider, terwijl haar broer Jan die haar heeft grootgebracht fel contraremonstrant is. Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt Lysbeth alles te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Maar als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet ze vechten voor haar leven. Lysbeth is gebaseerd op grondige research en geschreven op basis van ware gebeurtenissen uit het leven van Lysbeth Philipsdr. de Bisschop (1566-1652).

Over de auteur

Marlies Medema is eindredacteur en crossmediaal redacteur bij het vrouwenmagazine Eva. Puzzelen met woorden is haar grootste hobby. Lysbeth is haar nieuwste historische roman. Marlies is getrouwd en moeder van twee opgroeiende kinderen.

Je bestelt en rekent af bij:


Bekijk en bestel

You might also like

Kinderboekenweek

Gi-ga-groen!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of

Roman

Hoe reageer je als mens op een conflict?

Een boek met als onderwerp het conflict tussen Israël en Palestina is misschien niet meteen waar je aan begint. Maar het is een aanrader!  Een

#Mindey

@mindey