Maand van de Bijbel 2023

Dit jaar is van 22 januari t/m 22 februari 2023 de maand van de Bijbel.

De Bijbel – het meest verkochte boek ter wereld – is al eeuwenlang een onophoudelijke en onvoorstelbaar rijke inspiratiebron voor talloos veel mensen en daarmee van onschatbare waarde voor onze cultuur. Tijdens deze maand zetten we de Bijbel op de agenda om er samen in te duiken, eruit te lezen en verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Tijdens de maand van de Bijbel verschijnt elk jaar weer een essay. Dit jaar is het geschreven door Andries Knevel en Leo Fijen met de titel ‘Blijven dromen’.

 

Andries Knevel en Leo Fijen toeren door het land en spreken met jong en oud over de toekomst van kerk en geloof en komen talrijke vernieuwende initiatieven tegen. Juist aan de basis, bij vrijwilligers, bij groepen als studentenverenigingen en waar men oog heeft voor elkaar, daar vinden zij geloof.
In deze briefwisseling lees je hoe beide mannen – de één katholiek, de ander protestant – nadenken over een hoopvolle toekomst voor de kerk. De briefschrijvers vertellen elkaar openhartig over hoe zij blijven volhouden en hoe de Bijbel hen daarbij inspireert.

Je bestelt en rekent af bij: