Een boek met als onderwerp het conflict tussen Israël en Palestina is misschien niet meteen waar je aan begint. Maar het is een aanrader! 

Een verhaal over drie jongen mensen die dagelijks te maken hebben met de spanningen en strijd die heersen in dit gebied. Het gaat om een Israëlische jonge vrouw uit een Joods gezin, een Palestijnse jongen die samen met zijn neef illegaal werkt in Tel Aviv en een Nederlandse vrouw die in Israël vrijwilligerswerk doet.  Wat drijft hen, hoe denken zij over het conflict en welke keuzes maken zij. Dit wordt beschreven in een tijd van oplaaiend geweld in 2015/2016.

De drie verschillende personages worden wisselend beschreven waardoor je in het begin elke keer moet schakelen totdat je de personages je eigen hebt gemaakt. 

Ook als je weinig kennis hebt over het onderwerp is het boek goed te lezen. Het enige wat ik niet fijn vind, zijn de buitenlandse woorden die je in een verklarende woordenlijst moet opzoeken. Dit vertraagt het vlotte doorlezen en voegt ook niet altijd iets toe.
Maar het verhaal boeit tot het einde en het leest makkelijk. Zeker een boek om te lezen!

Je bestelt en rekent af bij: