In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Lekker het bos in, schelpen en krabbetjes zoeken op het strand of plantjes in de tuin zetten. Maar ook realiseren hoe kwetsbaar natuur is en kijken wat je kunt doen om haar te beschermen.

Ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Ga mee op avontuur om al het moois van de schepping te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen beschermen.

Speciaal voor de christelijke Kinderboekenweek zijn er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema Gi-ga-groen. Alle drie de boeken zijn bij Oase op voorraad!

Dat wil ik zien! Van Hanna Holwerda € 7,25

Er klinkt geritsel, gesnuffel en een grom. Sam en Soof zien nog net iets grijswits wegschieten. Is het soms een wolf? Ze volgen de sporen de hele tuin door. Ga je mee op avontuur? Want er valt van alles te ontdekken! In dit fantasievolle verhaal kom je samen met Soof en Sam allerlei bijzondere dieren tegen. Met weetjes en QR-codes naar zoekplaten die je van alles leren over dieren.

 

De groene reis van Pien en Gijs. Van Lianne Biemond € 6,25

Er valt een brief op de mat. Een brief van het reisbureau. Maar wat erin staat, is niet leuk. De vakantie naar Griekenland kan niet doorgaan. Wat nu? De opa van Pien en Gijs heeft een plan. Een heel groen plan. Hij zegt: ga op reis met de fiets. Dan vervuil je niets! Daar gaan ze dan: papa, mama, Pien, Gijs en… Flip! Het wordt een fantastische fietsvakantie.

 

Pudding met tomatensaus van Evelien van Dort € 6,25

Het is natuurweek in groep acht van Sam en Noor. Ze gaan vegetarisch koken, planten verzorgen en ze brengen bloemen naar de zorginstelling waar de oma van Noor tijdelijk woont. De aarde en alles wat daarop leeft, is een prachtig geschenk waar we goed voor moeten zorgen, vindt de juf. Door de buitenlessen ontdekken Sam en Noor hoe mooi de natuur is.